Sikkerhetssenter

Vær sikker på Internett

 

Lag et sterkt passord. Minst 8 tegn med mer enn ett siffer, og mer enn én stor bokstav.

Du bør med jevne mellomrom sjekke kontoen din for å se om det er noen mistenkelig aktivitet.

Ikke send privat konfidensiell informasjon via e-post.

 

Unngå å bli et offer for nettsvindel:

- Lære så mye som mulig om produktet og selgeren.

- Bruk en sikker betalingsportal.

- Bruk kreditt vs. debbet eller sjekk.

- Forstå forhandlerne 'tilbakebetaling og returneringstilbud.

- Tenk nøye igjennom fildeling og nedlasting av programvare.

- Hvis et tilbud virker høyst mistenkelig eller for godt til å være sant, er det sannsynligvis det.

- Husk å beskytte datamaskinen (Anti-Virus programvare).

Falske e-poster: slik unngår du å bli lurt

 

Phishing er en falsk e-post som sendes av svindlere for å lure til seg sensitiv informasjon som kredittkortnummer, personnummer, passord eller lignende. Slike e-poster sendes gjerne i navnet til en kjent og troverdig aktør, for eksempel en bank eller et stort nettsted som Kulmark.no. E-postene kan ha noe forskjellig ordlyd, men felles for dem er som regel at man blir bedt om å klikke på en link for å oppdatere brukerkontoen eller bekrefte en betaling eller et passord.

 

Hvis du får en slik e-post bør du være klar over at seriøse aktører som for eksempel Kulmark.no aldri vil be deg om å oppgi dette. Dette vil kunne brukes til å få tilgang til din bankkonto, e-postkonto eller din brukerkonto på Kulmark.no.

 

Hvis du har oppgitt informasjon ved å svare på en falsk e-post, bør du snarest ta kontakt med din bank for å sperre det aktuelle kredittkortet. Hvis du har oppgitt e-postadresse og passord til din brukerkonto på Kulmark.no, bør du bytte dette så snart som mulig. Dette kan du gjøre via din profil på Kulmark eller evtentuelt fra innloggingsvinduet. Det er ikke mulig å endre e-postadresse. Hvis du ikke får logget inn på din brukerkonto på Kulmark.no må du ta kontakt oss snarest på post@kulmark.no.

 

Du bør også lese følgende informasjon fra Datatilsynet for å sikre deg mot at informasjonen blir misbrukt: Datatilsynet.

 

Hvordan kan du skille mellom en ekte og falsk e-post?

På grunn av en svakhet i dagens e-postsystemer er det dessverre relativt enkelt å utgi seg for å være en annen avsender i en e-post. Du kan derfor ikke bruke avsenderfeltet til å vurdere seriøsiteten eller avsenderen av e-posten, enten adressen slutter på @kulmark.no eller noe annet. Det er heller ikke praktisk mulig for oss å forhindre at noen utgir seg for å være Kulmark.no på denne måten.

 

Hvis du er i tvil om en e-post kommer fra Kulmark.no eller ikke, kan du benytte følgende retningslinjer:

- Kulmark vil aldri be deg oppgi kredittkortinformasjon ved å klikke på lenker i e-poster. Det er kun nødvendig å oppgi kredittkortinformasjon i det øyeblikket du har opprettet en rubrikkannonse og skal betale for denne.

- Kulmark vil aldri be deg "bekrefte" eller "verifisere" din kontoinformasjon ved å klikke på lenker og oppgi brukernavn og passord. Brukernavn og passord trengs kun når du skal utføre en aktivitet på din brukerkonto på Kulmark.no.

- Hvis du vil være helt sikker på at du er på Kulmark.no, kan du skrive www.kulmark.no inn i nettleseren din manuelt.

 

 

Oppdatert 04. januar 2016.

Kulmark AS

Rapporter et problem

 

Hvis et problem oppstår må du henvende deg til Kulmark.no så raskt som mulig.

Vi hjelper til med alle hendvendelser. 

Send oss en e-post til: post@kulmark.no med emne: Rapporter et problem.

 

Hilsen,

Team Kulmark

 

Svindelforsøk på SMS (telefon) og e-post

 

SMS-svindel:

  • Hvis du får en SMS fra et utenlandsk eller ukjent nummer bør du være ekstra på vakt. Dette kan være et phishing-forsøk der svindleren sender en SMS og ber deg trykke på en link som kan se ut som Kulmark.no-tjenesten. I realiteten er dette svindel. Vær ekstra på vakt hvis avsender ikke er et telefonnummer men et brukernavn og hvis avsender skriver en SMS på dårlig norsk eller på engelsk. Da kan det være svindel.

 

Svindel på e-post:

  • Phishing via e-post er snoking etter sensitiv informasjon som kredittkortnummer, personnummer eller passord. Hvis du får en e-post der du blir bedt om å klikke på en link for å oppdatere brukerkontoen, oppgi kredittkortnummer, personlignummer eller passord, så skal du unngå dette.

 

  • Kulmark.no er en seriøs aktør og vi vil aldri be deg om å oppgi dette.

 

  • Hvis du har oppgitt kredittkortnummer, passord eller annen personlig informasjon, må du snarest ta kontakt med din bank for å sperre det aktuelle kredittkortnummeret. Hvis du har oppgitt passord til din Kulmark.no brukerkonto, bør du endre dette med en gang.

 

  • Hvis du ikke får logget deg inn på Kulmark.no, så kan du kontakte oss via e-post: post@kulmark.no

 

 

Oppdatert 04. januar 2016.

Kulmark AS

 

Ovenfor finner du informasjon om sikkerhet.